New York dag 2 – Vilse i Williamsburg

Andra dagen i New York tog vi T-banan mot Brooklyn för att vandra runt i trendiga Williamsburg för att kolla i lite second hand-butiker. Å det gick ju bra..
Det började med att vi fick veta av en förbipasserade tjej att vi skulle fortsätta gatan ned och sedan skulle adressen komma.
-But it’s a loooooong, loooong way… sade hon och himlade med ögonen. Ja, vi hade inte så mycket mer val än att gå. Och vi gick, och vi gick… Gata upp och gata ned. Ganska snart märkte vi att alla män gick omkring i svarta kläder, hatt, svart skägg och långa korkskruvslockar längs sidorna. Alla små pojkar hade också svart kläder och korkskruvslockar.. Vi hade kommit in i ett ultrajudiskt område a la 100 år bak i tiden!

Och inget litet område var det heller! Kvarter efter kvarter gick vi tills fötterna blödde. Men till slut började judarna bli färre och ett och annat pittoreskt litet café började poppa upp längs gatorna och till slut kom vi fram till Williamsburg. Och det var trots allt värt promenaden. Området var fullt med mysiga butiker och restauranger och tempot var lite mer småstadslikt än på Manhattan. Det blev en riktig mysig förmiddag.

Williamsburg
En gata i Williamsburg.

Brooklyn bryggeriBrooklyn bryggeri.

IMG_2099  IMG_2094
Kaffepaus i solen!

Times Square
Times Square.

Efter  Williamsburg åkte vi in till Times Square för att kolla läget och det blev ju allt en kontrast till lugnet i Williamsburg… Massa människor, massa bilar och hööööga hus. Det var ganska kul att se ändå. Det är den bilden jag hade av New York när jag var liten så det var lite kul att få uppleva det på riktigt.

Mupparna
Någon mötte sin stora idol.. ;)

Times Square
Billig annonsplats någon?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s