Elvis Presleys Graceland

gitarrpool

Vår hotellpool – ger en viss hint om temat för hotellet…

graceland

Elvis Presleys hem – Graceland.

Fotade mest med Hipstamaticen inne i huset vilket verkligen framhäver murrigheten i inredningen..
Husets inredning var bevarat så som det var när Elvis dog på 70-talet. Det var mycket heltäckningsmatta, mörkt trä, tyg i tak och på väggar, murriga möbler och färgerna gick i brunt, orange, brunt och skogsgrönt. Övervåningen var inte öppen för oss besökare då det var där Elvis hade sitt sovrum och där han var mer privat. Annars var det tydligen besök av släkt och vänner praktiskt taget varje dag i resterande delar av huset och alla fick komma och gå som de ville.

IMG_2298 IMG_2296 IMG_2293 IMG_2292

De här bilderna är fotade i källardelen där alla scenkläder och utmärkelser fanns och määängder av guldskivor hängde på väggarna – överallt! Elvis och Priscillas bröllopskläder fanns även här.

IMG_2304 IMG_2307 IMG_2312 IMG_2314 IMG_2315 IMG_2316

Elvis och hans föräldrar och bror är numera begravda på Graceland. Mittemot Graceland på andra sidan vägen fanns bland annat ett bilmuseum med alla Elvis fina bilar och ett ”flyplansmuseum” där man kunde gå in och kika i hans privata flygplan. Inuti såg de ut som en mindre lägenhet med både salong, mötesrum och bar.

IMG_2318 IMG_2327 IMG_2328 IMG_2337

 

Efter besöket på Graceland blev det lite chill vid gitarrpoolen. Det var den nionde april och hela 27 grader varmt – underbart!
Sedan körde jag och Mattias ett par kilometer längre bort för att köpa lite barbeque och det märktes väldigt tydligt att Graceland ligger i ett väldigt fattigt område. Folk såg ut att ha det tufft och det fanns i princip bara snabbmatsrestauranger och outlets i området.

IMG_2344

Ja, som jag skrev tidigare så var det ett tydligt Elvis-tema på vårt hotell. Elvis-radio dygnet runt och tavlor på Elvis överallt.

IMG_2348 IMG_2347

Det var riktigt kul att besöka Graceland faktiskt. Det var en bra guidning där man fick lära sig och se mycket av Elvis liv och karriär. Och inte trodde jag att huset låg så långt i utkanten av Memphis – dessutom i ett riktigt slumområde. Huset och dess närliggande omgivningar med hästhagar och öppna fält såg helt klart väldigt malplacerade ut jämfört med resten av områdets omgivningar. Tyvärr har vi inte tid att se något av själva Memphis centrum men målet var trots allt Graceland och det var helt klart värt besöket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s